20 - 09 - 2022
Accountancy, persoonlijk en recht voor zijn raap

Werp eens een blik op de website van Z! Accountants. Kijk dan vooral naar de foto van het team. Ontspannen mensen met een glimlach op hun gezicht. Wat misschien nog het meest opvalt is dat niemand een stropdas om heeft. Ook de eigenaren Michel Zoutewelle en Richard van den Broek niet. “Wij zijn geen afstandelijke, stoffige boekhouders”. Dat vraagt om een nadere toelichting. Een tweegesprek met Michel en Richard. 

Laten we eens vooraan beginnen. Hoe is Z! accountants ontstaan?

Michel: ik ben in 1996 afgestudeerd en als broekie bij accountantskantoor Witlox Advies, het huidige HLB Witlox Van den Boomen gaan werken. Veel geleerd maar ik wilde graag in mijn eigen woongebied werken. Daar heb je toch de meeste feeling mee. Toen heb ik de overstap gemaakt naar Ernst & Young dat nu EY heet. Eén van de grote kantoren en ook nog eens in Waalwijk. Vervolgens werden er locaties samengevoegd en werd ik in Eindhoven geplaatst. Die grootschaligheid is niks voor mij. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen. Op 1 december 2005 was Zoutewelle accountants een feit. Was best eng hoor, vastigheid loslaten, maar blij dat ik het gedaan heb. Als zzp’er begonnen. Na een jaar moest ik al mensen aannemen.

Richard wanneer verscheen jij op het toneel?

Richard: In 2014 ben ik er bij gekomen. Jaren daarvoor ben ik echt de accountancy ingerold. Als een soort leerling boekhouder begonnen. Toen kreeg ik te maken met een overname door Accon, best wel een groot kantoor. Wegwezen hier, dacht ik nog. Maar vanaf dat moment mocht ik leuke dingen doen. Klanten bezoeken, het land doorreizen. Ik kreeg een team met eigen klanten. Maar het werd steeds  formeler. Daar kreeg ik tabak van. Daarna heb ik nog twee werkgevers gehad voordat ik bij Zoutewelle terecht kwam.

Liefde op het eerste gezicht?

Michel: Richard was op zoek naar iets anders en ik naar iemand die op hetzelfde niveau kon sparren. Ik wilde iemand met de ambitie om met mij mee te groeien. Richard heeft ook een blik naar buiten. Hij is lekker recht voor zijn raap. In het sollicitatiegesprek al. Hij daagt uit en prikkelt. Een durfal.

Richard: voor mij was het heel belangrijk dat ik mijn werkplezier terug kreeg. Dat zat al goed toen ik hier mijn tweede gesprek had met Michel en medewerker van het eerste uur Shirley. Het was een goed gesprek, we hadden de grootste lol. Op mijn eerste dag vers gebakken appeltaart meegenomen. Daar proberen we nou een beetje een traditie van te maken. Maar dat lukt nog niet geweldig.

Is de liefde soms echt bezegeld met de nieuwe naam Z! accountants?

Michel: Ja dat klopt eigenlijk wel. We zijn gestaag gegroeid maar opeens ging het hard. In 2019 zijn we naar Kaatsheuvel verhuisd en inmiddels hebben we 17 medewerkers. Richard werd toen partner, mijn zakelijke compagnon. Toen hebben we ook onze naam veranderd in Z! accountants. Ook met het oog op continuïteit. Het kantoor moet ook zonder ons verder kunnen. Deze naam geeft ons tevens wat meer body. Het draait niet alleen maar om Richard en mij.

Waarom werkt het zo goed tussen jullie?

Richard: Heel belangrijk is dat onze kernwaarden hetzelfde zijn. Elkaar en onze mensen het vertrouwen geven, het persoonlijke contact, het informele en losse. Je komt bij ons op zijn Brabants via de achterdeur binnen. Maar we zijn ook van niet lullen maar poetsen, gewoon gasgeven. Dat hebben we allebei.

Michel: Maar qua karakter zijn we heel verschillend. Hij heeft duidelijk zijn mening, is het niet direct met iedereen eens. Dat spreekt mij wel aan. Ik ben van huis uit wat behoudend, wilde eigenlijk helemaal niet groeien. Richard was direct daadkrachtig en wilde vooruit. Dat heeft mij geholpen om ook die stap te maken. Richard heeft meer bravoure dan ik. Hij is extraverter dan ik ben. De meeste accountants zijn introvert. Hij is toch letterlijk en figuurlijk de rocker onder accountants.

Hoe hebben jullie de taken verdeeld?

Richard: ik ben de kantoordirecteur en Michel houdt de rode draad en onze business strategie in de gaten. Ik ben daar niet constant mee bezig. Ik heb mijn handen vol aan het kantoor. Het personeelsbeleid, startende mensen die goed wegwijs moeten worden gemaakt. Er is altijd wel iets. Een ziek kind of een oma. Voor Michel is het niks om zich daar mee bezig te houden. Bij mij kun je je verhaal kwijt. Daar moet ruimte voor zijn. Voor de werkvloer is het ook duidelijk. Ze weten bij wie ze moeten zijn. Maar dat hebben we wel echt moeten leren.

Michel: hij is pragmatischer dan ik ben. Ik ben weer wat meer strategisch en denk aan de lange termijn. Richard zegt laten we het gewoon regelen. Ik denk soms drie stappen verder en dan vergeet ik het in te vullen. Richard zorgt er voor dat het ook gebeurt. We sluiten erg goed op elkaar aan.

Waar staan jullie over een paar jaar?

Michel: in 2029 willen we op 25 fte zitten. Onze visie is dat we onze klanten willen helpen om te groeien. De basis is altijd hetzelfde bij elk kantoor. De jaarrekening, een belastingaangifte en een loonstrook. En de administratie moet op orde zijn. 24/7. Onze meerwaarde is dat we onze klant helpen bij het maken van keuzes. Moet ik uitbreiden of moet ik stoppen, pand kopen ja of nee. Gekoppeld aan het sausje van onze kernwaarden: persoonlijk, betrokken, no nonsens. En gewoon aparte dingen doen om ondernemers te inspireren en door te ontwikkelen. Zo organiseren we bijvoorbeeld 2x per jaar een Powerweek.

Richard: in 2029 willen we gegroeid zijn in omzet en fte. Zeer belangrijk daarbij is dat onze klanten dan nog altijd hetzelfde beeld van ons hebben. Lekker laagdrempelig, er moet gelachen kunnen worden. Gewoon zoals wij zijn.

Tot slot?

Michel: ik ben er trots op dat er een zelfstandig kantoor staat. Ook als wij allebei op vakantie zijn. Het draait gewoon door. Bij ons en bij onze klanten.

Richard: ik word er heel blij van als ik zie hoe een nieuweling op kantoor van 20 zich hier heel snel thuis voelt tussen de oudere medewerkers. Er is toch een huiselijke sfeer. Collega’s die bij elkaar terecht kunnen. De ruimte om je te ontplooien. Ondanks dat we groeien behouden we het persoonlijke.

Blog geschreven door Pascal den Hertog van Wijze Woorden