01 - 03 - 2020
Stop met boekhouden in Word & Excel

We kunnen het namelijk makkelijker maken én leuker!

Je bent ondernemer en dus moet je regelmatig factureren. Een groot deel van de ondernemers doet dit nog in Word en Excel. Wellicht omdat je ooit als net startende zelfstandige iedere euro moest omdraaien en alles in eigen hand wilde houden, of misschien omdat je er weinig voor voelt om een ingewikkeld boekhoudsysteem te gaan gebruiken.

Voor beide groepen hebben we mooie tegenargumenten die je er wellicht van kunnen overtuigen tóch eens te overwegen je boekhouding te digitaliseren.

Word & Excel: Waarom je dit eigenlijk niet moet willen

Er zijn meerdere redenen om Word en Excel te gebruiken voor je facturatie. Maar voor ieder argument dat je kunt hebben, kan je er een tegenover zetten. Wij zetten de meest gehoorde argumenten voor een Word & Excel boekhouding voor je op een rijtje, en bieden je een alternatief:

- “Word en Excel zijn zo makkelijk."
Misschien wel, maar een boekhoudsysteem is dat net zo goed. Wij maken zelf gebruik van Wefact, een systeem dat zo gebruiksvriendelijk is dat iedereen hier mee aan de slag kan. Dat beloven we!

- “Ik heb zo meer controle over mijn eigen boekhouding.”
Je vult zelf je gegevens in, dat geeft inderdaad controle. Maar ook een risico op fouten. Wat als je nét een spelfout maakt in een klantnaam? Of het verkeerde nummer kiest voor je factuur en de opvolging niet klopt. En hoe zit het met BTW codes? En de meest voorkomende fout: de formules zijn niet juist en je berekent onjuiste bedragen! Bij een boekhoudsysteem, we nemen Wefact weer als voorbeeld, wordt dit allemaal automatisch gegenereerd of gecorrigeerd. Dit verkleint het risico op fouten enorm!

- “Zo’n systeem is te duur voor die paar facturen die ik verstuur.”
Nog een misverstand. Vanaf 15-20 euro kun je al gebruik maken van een boekhoudsysteem, ongeacht je aantal facturen. En laat zo’n systeem vooral ook vóór je werken. Verzend automatisch facturen, stel herinneringen in voor jezelf in of koppel het systeem direct aan je bankrekening. Denk eens aan de tijd die dat je bespaart! En tijd is… precies, geld. Ook in tijd valt er met een boekhoudsysteem dus een hoop winst te behalen!

De voordelen van online boekhouden zijn te veel om in 1 artikel te behandelen. Want we hebben het nu bijvoorbeeld nog niet eens gehad over de mogelijkheden van bijvoorbeeld een app op je telefoon (letterlijk 24/7 inzicht in je boekhouding), het verwerken van betalingen in IDeal of het bijhouden van je statistieken. Er zijn letterlijk te veel voordelen om op te noemen. En wanneer je er écht handigheid in krijgt zul je zien dat boekhouden zo zelfs een stukje leuker wordt om te doen!

Neem contact met ons op

Goed, we willen voorkomen dat we klinken als een Tell Sell programma (en we hebben ook echt geen Wefact aandelen), maar een boekhoudsysteem kan je boekhouding dus écht een stuk makkelijker maken. Een korte introductie van Wefact? Check hier de uitleg over hun systeem.

Wil je een keer een demo ontvangen? Of met ons in gesprek om jouw boekhouding te digitaliseren? Bel ons op 0416-347585 of mail ons op info@zaccountants.nl.