26 - 09 - 2022
Samenwerking met succes: Z! Accountants en Dekkers Hair & Beauty

Dekkers Hair & Beauty, een begrip in Waalwijk en omstreken. Gestart door Joep Dekkers en later versterkt met de komst van zijn vrouw Sietske. Nu staat het koppel aan het roer van een sterke onderneming met niet een, maar twee vestigingen. Een in Waalwijk en een in Kaatsheuvel. En in die laatste plaats is Z! Accountants uiteraard ook gevestigd. Dat is niet de enige overeenkomst tussen de twee bedrijven! We spraken Sietske van Dekkers Hair & Beauty om te praten over ondernemerschap, de samenwerking met Z! Accountants en haar toekomstplannen met de salon.

Terug naar het begin van de onderneming

Inmiddels zijn Joep en Sietske een powerkoppel dat samen aan het roer staat van de succesvolle onderneming. Maar er was een tijd dat Joep het bedrijf alleen runde. Hij nam het bedrijf over van zijn vader en oom, nadat hij al jaren zijdelings betrokken was bij de hair & beauty salon. Niet lang daarna volgde Sietske hem in het bedrijf, eerst als schoonheidsspecialiste, maar naarmate de zaak groeide nam zij meer en meer de PZ werkzaamheden op zich. En die professionaliseringsslag had ook zijn effect op het financiële en administratieve aspect van ondernemen. Na jarenlang bij een groot accountantskantoor te hebben gezeten maakten zij acht jaar geleden de stap naar Z! Accountants. Sietske vertelt hieronder waarom!

Waarom naar Z! Accountants

Op die waaromvraag antwoordt Sietske: “We waren op zich best tevreden over het accountantskantoor waar we zaten, alleen merkten we dat de gesprekken altijd over de standaard zaken gingen. We kregen nooit tips of feedback, het voelde ontzettend onpersoonlijk. We zochten iemand die met ons mee zou denken en die, zeker zo belangrijk voor ons, een net zo passievol ondernemer is als wij. Joep en ik kenden Michel en Shirley al dus toen we op zoek gingen naar een nieuwe accountant was de keuze heel snel gemaakt.”

Stabiliteit, inzicht en groei

En in die inmiddels acht jaar durende samenwerking met Z! Accountants is er wat administratie en personeelszaken betreft een heleboel veranderd, vertelt Sietske. “Er kwam meer inzicht in de financiën, wat bijdroeg aan het financieel gezond en stabiel krijgen van de onderneming. We verhuisden daarnaast naar een ander pand, waar natuurlijk ook een heleboel bij kwam kijken. Maar daar heeft Michel ons perfect doorheen geloodst. Dat we nu zoveel inzicht en bijbehorende stabiliteit hebben, geeft rust en de mogelijkheden om verder te kijken en te ontwikkelen.” Zo ook op het moment dat Sietske en Joep keken naar het overnemen van een online platform. Het was niet alleen hun ondernemersinzicht dat ze hielp bij het maken van de beslissing, maar ook een degelijke, financiële onderbouwing waar Z! Accountants bij hielp. “Als ondernemer kunnen varen op je intuïtie én op feiten is een heel fijn gevoel.”

Meer dan alleen administratie

Dat Z! Accountants nu de administratie doet, wil niet zeggen dat Sietske alles uit handen heeft gegeven. “Erica (Z! Accountants) zet voor ons alles klaar, zoals de loonaangifte en de loonheffing, maar de personeelszaken doe ik voornamelijk nog zelf. En als er dan eens een keer wat gebeurd, zo hadden we een tijdje terug bijvoorbeeld een werknemer die zich niet aan de regels hield, dan is het ontzettend fijn dat Z! Accounts ook daarbij kan helpen. Shirley Zoutewelle heeft ons als HR Adviseur hier enorm goed mee geholpen. Het is fijn om dan korte lijntjes te hebben met iemand die je bedrijf al door en door kent.”

Wat brengt de toekomst nu voor Dekkers Hair & Beauty?

De toekomst hebben Joep en Sietske helder, namelijk resultaat- en doelgericht werken. “De eerste jaren tijdens de samenwerking hebben we vooral inzicht gekregen en nu, zelfs na de lastige Corona-jaren, hebben we stabiliteit in het bedrijf. De logische vervolgstap is om nu proactief aan de slag te gaan. Niet meer reactief bekijken wat de cijfers zijn maar vooruit kijken en plannen. Zo gaan we komende september samen met Z! Accountants om tafel zitten om samen de doelen voor het jaar erop te bepalen. En weten dat we een sterke, financiële partner hebben die ons hierover adviseert geeft ons al het vertrouwen dat we deze doelen kunnen gaan halen!”

Blog geschreven door Daniëlle Bom van Daan I Copy&Content