04 - 02 - 2021
Meer klanten, meer werk en nog meer energie!

OndernemersAdviseur Rowdy vertelt over zijn werk

Anderhalf jaar. Dat is de tijd die Rowdy de Bruijn inmiddels bij Z! Accountants werkt. Als  adviseur van ondernemers, de klanten van Z! dus. Een baan waarin hij zich als een vis in het water voelt en waarover hij kan blijven praten, vertelt hij lachend wanneer ik hem spreek om input te krijgen voor dit blogbericht. Een baan waarin hij steeds meer klanten onder zijn hoede krijgt, meehelpt met het opzetten van het nieuwe kantoor in Terheijden en hij het grootste plezier haalt uit het adviseren van klanten. Hij loopt overduidelijk over van de energie!

De overstap naar Z! Accountants

Hij wil wel vooropstellen dat hij ook in het verleden altijd met plezier zijn werk heeft gedaan. Maar zoals dat zo vaak gaat, ontdek je werkende weg wat het beste bij je past en welk deel van je baan je het meeste energie geeft. Bij Rowdy was dit niet anders. De meeste voldoening haalt hij uit het adviseren van klanten. Denken in oplossingen en kansen zien en pakken. Onderdeel zijn van een team, maar wel de vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen. Zodat je als logisch gevolg daarvan ook klanten weer beter kunt helpen. Toen hij bijna twee jaar geleden dan ook weer in contact kwam met Richard, die hij kende van zijn eerste baan, waren precies dát de redenen dat hij uiteindelijk overstag ging en de stap maakte naar Z! Accountants. Een stap waar hij geen spijt van heeft.

Z! Accountants groeit. En Rowdy groeit mee.

Van begin af aan is Rowdy betrokken geweest bij de uitbreiding van Z! Accountants. Eerst naar het nieuwe kantoor in Breda, wat al snel weer te klein werd, en vervolgens naar Terheijden. Het bedrijf groeit snel. Maar dat gaat niet ten koste van de tijd die je aan klanten kunt besteden, vertelt Rowdy. “Ik krijg nog steeds de ruimte om mijn klanten te adviseren. Om met ze mee te denken en te zoeken naar mogelijkheden, bijvoorbeeld wanneer ze een investering willen doen. Onlangs klopte er bijvoorbeeld nog een klant, een horecaondernemer, bij ons aan. Het behoeft geen uitleg dat hij momenteel in een lastige situatie zit. De horeca is al een aantal maanden gesloten en ook deze restauranthouder heeft al flink moeten incasseren. Toch gaat hij niet bij de pakken neer zitten. Hij heeft besloten om zijn zaak uit te breiden met een take-away deel. Niet alleen voor nu, maar ook om aan te houden na de lockdown. Een ondernemer die vooruit kijkt, daar houden we bij Z! Accountants sowieso van! Voor zijn plannen is een investering nodig, en daar kunnen wij hem bij helpen door het maken van een financieel plan.”

Niet alleen de cijfers tellen mee

“En het leuke aan werken bij Z! Accountants, is dat er niet alleen van mij verlangd wordt dat ik een doorrekening maak van de financiële situatie. Ik kijk niet alleen naar wat de cijfers zijn en wat er nodig is om zijn idee te verwezenlijken. In mijn rol denk ik ook mee met mijn klant en sparren we samen over de mogelijkheden. Mijn klant als expert op zijn gebied, ik op dat van mij. Bij deze horecaondernemer heb ik doorgerekend wat hun financiële situatie nu is, wat er gebeurt bij een bestcase scenario, maar ook bij een worstcase scenario. Hoeveel eigen geld moeten zij investeren, kan dat uit het bedrijf komen of moeten ze uit hun privé vermogen putten? Is er een externe investeerder nodig? Ik heb uiteindelijk een plan gepresenteerd waarmee zij direct aan de slag kunnen. Daar krijg ik dus écht een kick van!”

Lastige materie in enthousiaste en gewone mensentaal

De opmerking van Rowdy aan het begin dat we de tijd in de gaten moeten houden, omdat hij anders (dit zijn zijn eigen woorden) nogal veel praat blijkt terecht. Maar de tijd vliegt, zo bevlogen als hij vertelt. Cijfers, investeringsplannen en financieel advies zijn niet de makkelijkste onderwerpen, maar deze adviseur weet het door zijn enthousiasme een meer dan interessant en vooral begrijpelijk gespreksonderwerp te maken!

Nog even door naar de toekomst. Vragend naar zijn doel voor de komende jaren vertelt hij het volgende: “Meewerken aan de groei van Z! Accountants in Terheijden, zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit van werken en het klantcontact.”

Samen een glansrijke toekomst tegemoet

Ik begrijp na het gesprek met Rowdy wel waarom Richard hem 2 jaar geleden benaderd heeft. Zijn manier van werken, zijn persoonlijkheid, zijn energieke karakter en passie voor het vak. Dit past als een bus bij Z! Accountants. En beide gaan op deze manier gezamenlijk een glansrijke toekomst tegemoet!