01 - 11 - 2015
James Bond

The name is Bond..

De gemiddelde boekhouder is een apart typetje. Punctueel, ietwat stoffig, maakt alles kloppend tot 2 cijfers achter de komma en is meestal allergisch voor elke vorm van vernieuwing of verandering. Allerminst een James Bond!

Elke dag zit hij trouw op zijn vaste stek en heeft hij zijn vaste routines. De facturen worden uit de brievenbus gehaald, de elektronische facturen worden geprint. Na autorisatie met een stempel van de baas, gaan de facturen in de "te betalen map". Vervolgens worden de facturen handmatig ingevoerd in het boekhoudpakket. Een nieuwe leverancier wordt minutieus aangemaakt op de stamkaart crediteuren. Met het handje uiteraard. Daarna wordt Internetbankieren geopend en worden de bankafschriften uitgeprint. Met een liniaal erbij worden de ontvangsten en uitgaven 1 voor 1 afgeletterd met de openstaande verkoop- en inkoopfacturen. Uitgaven waar geen facturen voor zijn worden uiteraard gecodeerd met het juiste grootboeknummer. Betalingen worden 1 voor 1 ingetypt in Internetbankieren. En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nauwkeurig

Boekhouden kost tijd en moet secuur gebeuren! Eens, maar dat kan makkelijker en sneller! We leven in 2015! Dit type boekhouder bestaat nog steeds. Prima, maar het kan (en moet eigenlijk) anders . Het is de tijd van verandering en efficiency. Tijd is geld!

In een eerdere blog heb ik je laten zien hoe boekhouden beter en efficiënter kan. Door de boel te automatiseren dus. Dat bespaart tijd en reduceert de kans op fouten.

De boekhouding is en er zal er blijven, maar dan wel geautomatiseerd en bewaakt door je adviseur op afstand. 24/7 inzicht met goede en vooral betrouwbare informatie en een management-dashboard waar je echt iets aan hebt.

En de boekhouder? Tsja... Er is hoop, maar hij moet wel meegaan met de tijd!