29 - 03 - 2023
Bliss & Z! Accountants – Een verhaal over gestroomlijnde boekhouding, ambitie en de meerwaarde van meedenken.

Als de bestelling van 150 flesjes nagellak de eerste vragen oproepen in een ruim 3,5 jaar durende samenwerking dan weet je dat het goed zit. Diane, oprichtster van Bliss Hypotheken & Consultants heeft haar zaken goed op orde, waardoor de accountants van Z! Accountants ook maar wat blij zijn met haar als klant. En dat klinkt wellicht saai, maar dat is het verre van! Want deze vlekkeloos verlopende samenwerking bewijst als geen ander dat er altijd een meerwaarde te vinden is een professional die met jou als ondernemer meekijkt. Nieuwsgierig hoe? En ben je benieuwd naar het verhaal achter de nagellak? Je leest het hier!  

Wanneer ik, tekstschrijver en blogger voor Z! Accountants, Diane op de parkeerplaats van het kantoor in Kaatsheuvel tegen het lijf loop merk ik al direct: deze dame barst van de energie! Nog voordat Michel aanschuift, vertelt ze al honderduit over haar bedrijf en ik weet direct dat dit een leuk gesprek gaat worden. Na een paar minuten schuift Michel ook aan en is het tijd voor de kick-off!

Kun je wat meer vertellen over waarom je met Bliss bent gestart?

Diane: “Daar zit eigenlijk een hele simpele reden achter: ik wil klanten echt op mijn manier, op de ouderwetse wijze helpen! Dat is waarom ik ooit hypotheekadviseur ben geworden; ik wil mensen op een persoonlijke manier helpen. Tegenwoordig gebeurt dat steeds minder, alles moet snel en alleen nog digitaal maar dat past niet bij mij. Een hypotheek is een serieuze zaak en daar wil ik met mijn klanten goed de tijd voor nemen.”

Michel: “Wel een aanvulling vanuit mij hierop; het klopt dat je dienstverlening ouderwets persoonlijk is, maar achter de schermen heb je alles wel up to date en werk je met de nieuwste software en systemen, dat moet ook gezegd worden!”

Diane: “Dat klopt, ik ben alleen ouderwets in mijn benadering en het contact met mijn klanten, maar niemand hoeft bang te zijn dat ze bij mij papieren moeten printen en handmatig in te vullen, dat is allemaal wel gewoon digitaal geregeld.”

Hoe ben je eigenlijk ooit bij Z! Accountants terecht gekomen Diane?

Diane, met een schuine blik op Michel: “Ze waren niet de eerste die ik benaderde haha, ik had al met twee andere partijen gesprekken gehad! Maar toen ik Michel sprak was ik wel gelijk overtuigd; waar de andere accountants zich niet eens echt verdiept hadden in mijn bedrijfsplan wist Michel gelijk de belangrijkste punten voor mij te benoemen. Dat gaf vertrouwen en ik wist gelijk dat ik niet verder wilde zoeken.”

En toen je startte besloot je dus gelijk te gaan franchisen? Vanuit loondienst sloeg je het zzp-er zijn over en nam je gelijk een extra grote stap, vanwaar die keuze?

Diane: “Nou ik begon wel voor mezelf, maar ik wist dat ik grote plannen had voor Bliss, ik geloof in mijn concept. En vlak nadat ik gestart ben kreeg ik een telefoontje van Francois die zich volledig in het gedachtegoed van Bliss kon vinden, hij werd toen heel snel mijn eerste franchisenemer. Inmiddels zijn er drie franchisenemers bij Bliss aangesloten.”

Wat betekent dat voor jullie in de samenwerking Michel? Is werken voor een franchiseonderneming nog wat anders dan voor een zelfstandig ondernemer of bedrijf met werknemers?

Michel: “Op zich niet, de boekhouding gaat net als bij andere bedrijven, alleen doen we bij Diane de boekhouding voor haar als ondernemer en voor Bliss als franchiseonderneming.”

Diane: “Wat mij wel helpt is dat ik weet dat het allemaal goed in orde is nu. Voordat ik mijn franchise kon starten moest ik namelijk een vergunning aanvragen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en dat ging heel soepel doordat ik via Z! Accountants alles op orde heb. Het was daardoor voor mij alleen een kwestie van alle documenten aanleveren.”

Die samenwerking verloopt wel heel soepel, hebben jullie dan überhaupt wel contact met elkaar? Waar zit voor jullie beide de meerwaarde?

Michel: “Het klopt dat alles goed verloopt, Diane heeft alles eigenlijk goed op orde wat het werk voor ons wel makkelijker maakt.”

Diane: “Maar dat maakt jullie niet minder scherp! Toen ik bijvoorbeeld 150 flesjes nagellak bestelde trok Famke (assistent accountant bij Z! Accountants) direct aan de bel! Die zat er bovenop, wat een heel fijn gevoel is om te weten. Ik heb echt een accountant die met me meekijkt.”

Nagellak voor een hypotheekadviseur? Dat is ook best een beetje een bijzondere combinatie? Althans, 150 stuks? Had je een hele zonnige zomer voor de boeg?

Diane: “Ik stond op een beurs waar vooral vrouwen kwamen, die zijn namelijk toch best vaak de beslisser thuis wanneer er belangrijke zaken zoals huizen en hypotheken worden besproken, en die wilde ik een giveaway met mijn naam erop geven. Nagellak dus! Maar dat viel Z! Accountants direct op en ik kreeg daarop een vriendelijk belletje van Famke of mijn factuur klopte. Zo fijn om zeker te weten dat zij alles goed in de gaten houden.”

Je bent dus duidelijk ook actief bezig met het promoten van Bliss. Wat is jouw doel met je bedrijf, wat zijn je ambities?

Diane: “Dat vind ik lastig te zeggen. Ik zoek het namelijk niet in het grote, landelijke, ik wil juist bij het ouderwets persoonlijke blijven. Maar ik wil ook niet stilstaan, ik wil zeker groeien alleen hoe dat zal gaan weet ik niet goed.”

Michel, kan ik aan jou vragen waar jij denkt dat Diane  over pak hem beet 10 jaar staat?

Michel: “Ik ben blij dat je het mij vraagt want ik zie echt heel veel potentie in Diane. Ze is zo ontzettend goed in wat ze doet dus ik denk dat de groei van Bliss zover gaat dat ze sowieso doorgroeit naar 10 franchisenemers en zich dan volledig stort op het ondernemerschap. Haar concept is heel sterk en als ze zich daarop focust gaat die groei er zeker weten komen.”

Diane: “Wat een mooi compliment, ik ben er haast stil van! Ik heb zeker de ambitie om te groeien en zolang ik een gezonde werk-privé balans kan houden lijkt het me geweldig!”

En het is deze laatste opmerking van Diane die Michel triggert en die bewijst waarom het zo fijn is om een meedenkende accountant aan je zijde te hebben.

Michel: “Daar zeg je zo eens wat… Die balans van werk en privé is super belangrijk maar het kan altijd gebeuren dat je onverhoopt uitvalt. Heb je daar eigenlijk al eens over nagedacht over hoe je bedrijf verder gaat als dat zou gebeuren?”

Na een korte stilte gaat Diane verder:

“Dat is een hele goede opmerking die je daar maakt, dat heb ik nu nog niet geregeld maar dat moet wel uiteraard.”

Michel: “Laten we daar zeker een keer wat voor inplannen om dit verder te bespreken!”

Deze conclusie is een niet door Michel, Diane of mij geplande conclusie, maar wel een die ik dankbaar als afsluiting van mijn blog gebruik. Het is de ultieme bevestiging dat accountancy zoveel meer is dan alleen boekhouding en dat een scherpe, professioneel meekijkende blik altijd een meerwaarde heeft voor ondernemers.

Meer klantervaringen lezen of de medewerkers achter het Z! Accountants team leren kennen? Check de overige blogs op de website.