info@zaccountants.nl   0416 - 347 585

26
nov

Helweek 2019: zin in een uitdaging?

Sinds 1 augustus ben ik weer gaan sporten. Niet dat ik elke avond lui op de bank zat met een zak chips hoor, maar toch het kon beter.

Ergens zat er een stemmetje in mij die me steeds aanspoorde om weer eens wat meer te gaan doen. Komt bij, op kantoor maak ik ontzettend veel (zit)uren en gaat er ook nog geregeld wat stress door het koppie. Allemaal niet bevorderlijk voor lijf en leden dus. Last van mijn rug en gespannen. Via een zakelijke relatie werd ik geattendeerd op Jochen Kronenberg van Enforce.

Na een eerste kennismaking besloot ik het gewoon te doen. Sporten in een gym, nooit eerder gedaan. Samen met Jochen hebben we mijn doelen bepaald. Voor mij was dat fitter en sterker worden. Het buikje mocht er wel af zeg maar. Voor Jochen was dat eigenlijk niet genoeg, hij vond dat er veel meer in zit. En zo ben ik gestart, een schema opgesteld en ook beter op mijn voeding gaan letten. Goodbye candy!

Nu, 3 maanden verder, voel ik me top. Zit goed mijn vel, het buikje is weg en de spieren worden strakker. Sterker, ik vind het gewoon heerlijk om 3x per week ’s ochtends om 7 uur in de gym te zitten. Wat ik ook fijn vind en eigenlijk niet verwacht zijn de gesprekken. Jochen coacht me, confronteert soms en maakt me weer doelgericht, gefocust. We hebben het over ondernemen, over de doelen die we stellen, we dromen over succes, klagen over de pijn en over de barrières die we moeten nemen. Het blijkt dat Jochen, in zijn rol als personal trainer, enorm veel raakvlakken met mij heeft, hoe anders wij ook zijn. Ook ik en mijn collega’s bij @Zoutewelle Accountants zijn continu bezig onze klanten, hardwerkende ondernemers verder te helpen. Nieuwe doelen te stellen, ze beter te maken.

Helweek 2019

Deze week hebben we mijn doelen voor 2019 besproken. Tijdens het gesprek vertelde ik Jochen over mijn ervaringen met de Helweek, die ik een paar jaar geleden heb gedaan. Een helweek is 1 week lang uit je comfortzone gaan, de dingen anders doen, je doelen opnieuw stellen, hard werken en je leven in perspectief plaatsen. Ik heb daar zo ontzettend veel van geleerd en denk nog vaak aan de positieve ervaringen van die week.

De Helweek is overigens gebaseerd op het boek van Erik Bertrand Larssen, een Noorse ex-commando en nummer 1 mental coach van Noorwegen. Hij schrijft het volgende:
“De dagen vliegen. De weken vliegen. De jaren vliegen. Het werd mij deze jaarwisseling maar weer eens duidelijk. Hoe vaak hoor je niet? Goh, het jaar is weer voorbij gevlogen! Ik doe er zelf ook aan mee. Als we geluk hebben, leven we een onvoorstelbare hoeveelheid weken. Om precies te zijn 4160 weken als we 80 jaar worden. Maar hoeveel van die weken kun jij je herinneren? Van welke weken heb je het meeste geleerd? Welke weken waren belangrijk? Welke brachten je dichter bij je doel, je droom?”
Met behulp van het boek zorg je voor een week om niet meer te vergeten. Misschien wel de belangrijkste week in je leven. Van maandag 5 uur ‘s ochtends tot zondagavond 22 uur. Je stapt uit je comfortzone, doorbreekt je dagelijkse routine en leert verder reiken dan normaal. Tenminste als je je goed voorbereidt! Want ook hierbij geldt; je haalt er uit, wat je er in stopt!

De regels voor de Helweek:

 • start maandagochtend om vijf uur en stop zondagavond om tien uur;
 • sta elke ochtend om vijf uur op;
 • ga elke avond om tien uur naar bed;
 • werk de hele week extreem hard.
 • wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw;
 • probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn;
 • wees daadkrachtig en proactief;
 • neem weloverwogen, kwalitatieve rust;
 • besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk;
 • laat alle privéaangelegenheden wachten tot de avond;
 • gebruik geen sociale media onder werktijd;
 • beperk praatjes met collega’s tot een minimum;
 • train minstens één keer per dag, het liefst ‘s ochtends;
 • eet de hele week uitsluitend gezond;
 • laat de tv uit.

Een week tot het uiterste gaan, compleet uit je comfortzone stappen om daarmee onder andere een of meer veranderingen teweeg te brengen in je leven.
Mijn eigen ervaringen lees je hier:

Helweek 2019
Omdat het mij zoveel gebracht heeft, wil ik die ervaring delen met anderen. Met Ondernemers. En daarom gaan wij, Jochen en ik samen in het voorjaar 2019 een Helweek voor Ondernemers organiseren.

Waarom?
Gewoon omdat het leuk is, uitdagend en verfrissend. En omdat wij van mening zijn dat Ondernemers wel in zijn voor een bijzonder ervaring. Een week waarin zij zichzelf (opnieuw) leren kennen, intensief sporten, uit hun comfortzone moeten en op bepaalde gebieden echt beter kunnen worden. En daar helpen wij graag bij! Uiteraard volgt er nog informatie over het programma in een speciale Kick Off.

Heel benieuwd ben ik of er nu al interesse is om mee te doen. Laat een bericht bij me achter, bel of mail me en ik praat je bij!

Leave a Reply